Workshops         Center för Skolutveckling
  Aktiviteter  
  Vägbeskrivningar  
 
  Logga in  
 
  Göteborgs Stad
Center för
Skolutveckling
Göteborg
Besök:
Bohusgatan 13 C
Tfn: 031 - 368 00 00
E-post
 
 
  « Tillbaka  |  Skriv ut  |  Lägg till i favoriter
 
 
TCRWP: Undervisning och ledarskap

Under drygt 10 år har CFS samarbetat med Teachers College Reading and Writing Project, TCRWP, vid Columbiauniversitetet i New York kring språk- och kunskapsutvecklande undervisning. Under ledning av professor Lucy Calkins har TCRWP lång erfarenhet av att stödja verksamma lärare i att organisera för undervisning.

Målet är att eleverna ska bli aktiva och skickliga läsare och skribenter som vågar och kan göra sina röster hörda i ett demokratiskt samhälle. Vägen dit går via att stärka lärares ledarskap och organisation i klassrummet, ett starkt fokus på elevens personliga möte med texter och en hög tilltro till elevers förmåga.

Utbildningen genomförs digitalt, länk till mötet skickas ut före kursens start. De två dagarna innehåller både föreläsningar i helgrupp samt tid för uppgifter i mindre grupper. Därför ser vi gärna att ett helt arbetslag deltar. Varje grupp får i möjligaste mån stöd av sin lokala språk-, läs- och skrivutvecklare.

Medverkande:
Amanda Hartman, biträdande direktör på TCRWP, är medförfattare till flera böcker om läs- och skriv- utveckling och föreläser över hela världen.

Lisa Molin är lektor vid Center för skolutveckling och har följt Teachers College under flera år. Hennes forskning rör digitaliseringens påverkan på skolans läs- och skrivundervisning.

Anna Månsson Nylund, är en av pristagarna av Svenska Akademiens svensklärarpris, förstelärare på Landamäreskolan och språk-, läs- och skrivutvecklare i grundskoleförvaltningens område 5 i Göteborg.

Pris (exkl. moms)
Inom Göteborg:
300 kr
Övriga huvudmän:
900 kr

 
När: 2020-10-27
Tid: 9.00 - 16.00
Pris: (exkl. moms)
Inom Göteborg: 300 kr
Övriga huvudmän: 900 kr
Var: Digital utbildning
Antal platser bokade: 90/90
Målgrupp: Pedagoger F-6 i kommunala skolor och friskolor i Göteborgs Stad.

Mer information
inbjudan teachers college höst 2020(1).pdf

Ansvarig 1:
Lotten Ekelund
lotten.ekelund@educ.goteborg.se

Ansvarig 2:
Karin Olsson
karin.olsson@educ.goteborg.se
 
Den här aktiviteten är tyvärr redan fullbokad.
 
» Info om personuppgiftsbehandling