Workshops         Center för Skolutveckling
  Aktiviteter  
  Vägbeskrivningar  
 
  Logga in  
 
  Göteborgs Stad
Center för
Skolutveckling
Göteborg
Besök:
Bohusgatan 13 C
Tfn: 031 - 368 00 00
E-post
 
 
  « Tillbaka  |  Skriv ut  |  Lägg till i favoriter
 
 
Kodcentrums Lärarkodstuga åk 4-6

Är du lärare i årskurs 4-6 som vill komma igång med programmering och digitalt skapande i skolan? Vill du få en grundläggande introduktion och möjlighet att utforska programmering tillsammans med lärarkollegor och yrkesverksamma programmerare med lång erfarenhet av att lära ut till barn?

I höst bjuder den ideella föreningen Kodcentrum och Center för Skolutveckling helt kostnadsfritt in till en ny omgång av lärarkodstugan, fem tisdagar kl 17.00-18.30

• 8 oktober
• 22 oktober
• 5 november
• 12 november
• 26 november

Lärarkodstugan handleds av volontärer som arbetar inom IT eller pedagogik och som har lång erfarenhet från Kodcentrums kodstugor för barn. Tillsammans utforskar vi hur programmering och digitalt skapande kan användas i matematik och teknik så väl som ämnesintegrerat med ämnen som svenska, samhällskunskap och NO. Vi använder främst kodarverktyget Scratch men testar även andra programmeringsmiljöer och datorfria lekar och övningar.
Under terminens gång får du i uppgift att testa olika lektionsupplägg med din klass eller med dina kollegor i skolan för att sedan i lärarkodstugan diskutera och ta fram egna lektionsförslag anpassade till din undervisning.

Vi rekommenderar att ni anmäler minst 2 lärare och max 5 lärare från samma skola. Det är begränsat antal platser, vi ger besked om plats senast den 24 september.

 
När: 2019-10-08
Tid: 17:00 - 18:30
Pris: Gratis
Var: Konferensen Center för Skolutveckling Bohusgatan 13C
Antal platser bokade: 16/20
Målgrupp: Lärare i årskurs 4-6

Ansvarig 1:
Johan Larsson
johan@johanl.se
 
Sista anmälningsdag har passerat. Det går inte längre att anmäla sig till den här aktiviteten.
 
» Info om personuppgiftsbehandling