Workshops         Center för Skolutveckling
  Aktiviteter  
  Vägbeskrivningar  
 
  Logga in  
 
  Göteborgs Stad
Center för
Skolutveckling
Göteborg
Besök:
Bohusgatan 13 C
Tfn: 031 - 368 00 00
E-post
 
 
  « Tillbaka  |  Skriv ut  |  Lägg till i favoriter
 
 
Samverkansdag skola och bibliotek

En dag för skolbiblioteksansvariga, barnbibliotekarier, språk-, läs- och skrivutvecklare samt nätverken för förskoleklass-utvecklare och fritidshemsutvecklare.

Syftet är att synliggöra yrkeskategoriernas olika uppdrag och perspektiv för att genom samverkan stärka barns läsning. Målet är att det ska bli tydligt hur vi kan vara resurser för varandra i varje insats för att stärka läsning hos barn i staden.

Program:

9.00 Inledning
9.15 Catarina Schmidt, universitetslektor i pedagogik på Göteborgs universitet, berättar om sin forskning om barns läspraktiker och samtalar kring de olika yrkeskategoriernas uppdrag och perspektiv.
10.15 Fika
10.45 Tobias Gard, skolbibliotekarie på skolan Kronan i Trollhättan, föreläser om att utveckla litteracitet och läslust med hjälp av digitala resurser.
11.30 Erica Eklöf är språk-, läs- och skrivutvecklare i Halmstads kommun. Hon talar om samverkan mellan skola och bibliotek utifrån ett språk-, läs- och skrivutvecklarperspektiv.
12.15 Lunch
13.30 Samtalspanel med Göteborgsperspektiv. I panelen: Anna Hansson, barnbibliotekskonsulent, Hanna Thölin, skolbibliotekarie och Charlotte Georén Sprung, språk-, läs- och skrivutvecklare samt Malin Omland, projektledare för Staden där vi läser för våra barn.
14.15 Samtal runt borden
15.30 Sammanfattning av dagen och inspiration till fortsatt samarbete

 
När: 2019-10-02
Tid: 9.00 - 16.00
Pris: Gratis
Var: Folkets hus, Kongressalen
Antal platser bokade: 79/100
Målgrupp: Språk-, läs och skrivutvecklare Skolbibliotekarier Barnbibliotekarier Fritidshemsutvecklare Förskoleklassutvecklare

Mer information
Samverkansdag skola bibliotek.pdf

Ansvarig 1:
Lotten Ekelund
lotten.ekelund@educ.goteborg.se

Ansvarig 2:
Karin Olsson
karin.olsson@educ.goteborg.se
 
Sista anmälningsdag har passerat. Det går inte längre att anmäla sig till den här aktiviteten.
 
» Info om personuppgiftsbehandling